Τεχνικά χαρακτηριστικά των πέλλετ από ξύλο

Κύριο χαρακτηριστικό της παραγωγής καυσίμου πέλλετ είναι η πρώτη ύλη να αποτελείται αποκλειστικά από καθαρό ξύλο χωρίς την πρόσμιξη χημικών ουσιών όπως βαφές ή βερνίκια οι οποίες κατά τη χρήση τους στους ειδικούς καυστήρες θα μπορούσαν να εκλύουν βλαβερές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον ουσίες. Στην πρώτη ύλη κατά τη διαδικασία επεξεργασίας της χρησιμοποιείται ως συγκολλητική ουσία η λιγνίνη, μια φυσική ουσία η οποία προέρχεται από το ίδιο το ξύλο. που τους χαρίζει τη συμπαγή τους μορφή, είναι η λιγνίνη, μια φυσική ουσία που περιέχεται στο ξύλο.

Τα πέλλετ ξύλου έχουν κυλινδρικό σχήμα περίπου 6-8 εκατοστά μήκους και λεία εξωτερική επιφάνεια χαρακτηριστικά που βοηθούν στη ρευστότητά τους τόσο κατά την παραγωγική διαδικασία όσο και στην τελική τους χρήση σε κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του πέλλετ είναι η υψηλή ενεργειακή του απόδοση που οφείλεται στην χαμηλής περιεκτικότητας υγρασία αλλά καις την χαμηλή του περιεκτικότητα σε τέφρα.

Το πέλλετ, αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης που πλέον έχει βάλει γερές βάσεις για την ποιοτική, περιβαλλοντική και οικονομική μορφή ενέργειας στον πλανήτη. Λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του το πέλλετ διακρίνεται σε τρεις βασικές κατηγορίες Α1, Α2 και Β σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Ποιότητας ΕΝ 14961-2. Έτσι μπορεί ο καταναλωτής να είναι σίγουρος για την ποιότητα των πέλλετ που αγοράζει ενισχύοντας τις παραγωγικές μονάδες που στηρίζονται στην ασφάλεια και την ποιότητα, επενδύοντας στις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές τους.